Do bist myn lân - Grutte Pierproject ft. Elske en Milan

Do bist myn lân - Grutte Pierproject ft. Elske en Milan

Star Star Star Star Star
2020
3:00 m

Do bist myn lân - Grutte Pierproject ft. Elske en Milan

Grutte Pierproject ft. Elske DeWall en Milan van Weelden - Do bist myn lân (2020) 

De samenwerking van Musicalacteur Milan van Weelden (Grutte Pier), zangeres/actrice Elske DeWall (Rintsje) en Filmmaker Steven de Jong had een veelbelovende start tijdens de opnames van Grutte Pier de Film I nu zo’n 2 jaar geleden. Elske DeWall haar acteerdebuut met Milan van Weelden als gedroomde Grutte Pier schreeuwde om een breder vervolg.

Het idee ontstond daarom al snel om  ook een liefdesliedje te maken over hun story in de film. Ronald Schilperoort, de vaste componist van Steven zijn films componeerde in no time ‘Do bist myn lân’ en samen bedachten ze de Friese tekst.

>De kracht van je identiteit is onlosmakelijk verbonden met de grond waarop je samen leeft< Dat vormde het uitgangspunt voor de ballad Do bist myn lân.

Het Grutte Pierprojekt is een triologie film/serie /musical/event productie over het leven van vrijheidstrijder ‘Grutte Pier’ (1480-1520). Op de release-dag van deze plaat - 28 Oktober 2020 - is het precies 500 jaar geleden dat Grutte Pier het leven liet (bron: Wikipedia). Voor Friezen een held die stond voor zijn waarheid en vocht voor onafhankelijkheid en vrijheid.

Grutte Pier Grutte Pier vertelt het magische verhaal van Friese kleigrond, de bodem waar zoveel bloed is verspild, waar zoveel mensen het leven lieten voor hun vrijheid en waar zoveel geest in die aarde zit dat het tot op de dag van vandaag voelbaar moet zijn. Natuurlijk is dit het verhaal van Friese vrijheidsstrijder pier Gerlofs Donia. maar ook is dit het verhaal van de slag bij Warns waar in 1345 veel doden vielen en waar de Friese onafhankelijkheid werd bevochten en... gewonnen. het is eigenlijk een verhaal van vandaag. hoe een volk zich nog altijd niet de wet laat voorschrijven door heersers uit het westen.

Play
Nu Kijken Voor Gratis, 48 uur toegang.
Arrow
Details
Genre Avontuur
Jaar 2020
Duur 3:00 m
Taal Fries
Ondertitels Geen
Cast -
Regisseur -
Kwaliteit HD

Nieuw

Uitgelicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons ook op sociale media:

Partners

Mede mogelijk gemaakt door: