De Dream

De Dream

Star Star Star Star Star
1985
93m

De film is gebaseerd op de geruchtmakende Hogerhuis-rechtszaak waarbij de drie broers Hogerhuis door de rechtbank van Leeuwarden veroordeeld werden tot celstraffen van zes, elf en twaalf jaar wegens inbraak en poging tot doodslag. Tot het einde van de rechtszaak hielden ze vol dat ze onschuldig waren.

Hoofdpersoon van de film werd de oudste en zwaarst gestrafte broer Wiebren Hogerhuis, een steile en koppige Fries. Wiebren heeft een relatie met de huishoudster van een overvallen boer, deelt met haar de bedstee, maar blijft haar huwelijksvoorstellen afwijzen. De versmade Ymkje ziet haar droom in duigen vallen en wreekt zich door hem tegenover de politie aan te wijzen als de dader. Aanvankelijk vol vertrouwen, vervolgens met ongeloof en ten slotte verbitterd ziet Wiebren hoe het noodlot zich aan hem en zijn broers voltrekt.

Te trots om zelf de namen van de echte daders te noemen -leden van de socialistische beweging- moet hij aanzien hoe solidariteitsgevoelens anderen beletten om dat te doen. De kracht van de beweging is tegelijkertijd haar zwakte: individuele belangen worden opgeofferd aan de gemeenschappelijke zaak. Ymkjes droom en de 'rode' droom resulteren in een nachtmerrie voor de Hogerhuis-broers.

Powered by Froala Editor

Play
Nu Kijken Voor € 10.00, 48 uur toegang.
Arrow
Details
Genre Drama
Jaar 1985
Duur 93m
Taal Fries
Ondertitels Nederlands
Cast Peter Tuinman, Huub Stapel, Joke Tjalsma, Freark Smink, Hans Veerman, Adrian Brine, Jan Arendsz, Rense Westra, Fije Spoelstra, Geert Lageveen, Fokke de Vries, Wieger Dam, Catrien Wolthuizen
Regisseur Pieter Verhoeff
Kwaliteit HD

Nieuw

Uitgelicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons ook op sociale media:

Partners

Mede mogelijk gemaakt door: