Peerd van Ome Loeks / Frans Frolijk

Peerd van Ome Loeks / Frans Frolijk

Star Star Star Star Star
-
38m

EXCLUSIEF! 2 FILMS ACHTER ELKAAR.

Peerd van Ome Loeks

Een schilderij van Kunstschilder Hero Muller komt tot leven in een filmisch animatie-live-action experiment. Terug in de tijd. Op de Drafbaan van Groningen het Stadspark worden regelmatig spannende draverijen verreden. Er is dan altijd een flinke menigte op de been en zeker als de schimmel Appelon van praatjesmaker Loeks van Hemmen (Albert Secuur) in de baan komt is het enthousiasme groot.

De stalhulp Bareltje (Sara Lukken) kan steeds minder haar draai vinden in het hoge Noorden. Ze wil daar wel met haar grote liefde, de zoon van Loeks, Junior (Nick Kamerling). Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. "Je moet altijd je dromen najagen, Junior", vindt Bareltje, "niet leven in angst, we gaan naar Amerika.. wij samen."

Maar Lucas Junior zit onder het juk van zijn vader. Die bepaalt zijn leven vooralsnog. "Eerst de Gouden Zweep winnen", zegt ie, ".. dan zien we wel weer verder." 

Het loopt natuurlijk allemaal anders in dit bekende legendarische, gruwelijke, niet op waarheid gebaseerde, volksverhaaltje uit Groningen. Het is bovendien een knipoog naar het genre van Alfred Hitchcock die een inspiratiebron vormde tot dit short-film-experiment van Filmmaker Steven de Jong.

Frans Frolijk

Boer Frans (Frans Zwaagstra) moet aan de vrouw, vindt zijn vader Berend (Rense Westra), maar niemand wil hem tot dusver! Frans volgt de mode van 1948, hij stinkt uit zijn mond, heeft geen sanitair thuis en… poept op een poepdoos - anno 2013. Frans heeft veel conflict met pa (72), die bij hem inwoont en het voorrecht heeft dat hij wordt verzorgd door Taat (Tatum Dagelet), een huppelkut uit de stad die voor thuiszorg werkt en 1 keer per week langs scootert. Frans moet aan de vrouw en Taat weet hoe je zoiets moet aanpakken - via internet! Dan komt de eerste kandidaat langs (Marit van Bohemen). Krijgt zij wel een eerlijke kans van excentrieke Boer Frans?

Play
Nu Kijken Voor € 8.00, 48 uur toegang.
Arrow
Details
Genre Korte film
Jaar -
Duur 38m
Taal Nederlands/Gronings/Fries
Ondertitels Nederlands (Frans Frolijk)
Cast Peerd van Ome Loeks: Hero Muller, Louise Kee, Albert Secuur, Nick Kamerling, Sarah Lukken, Hans Sinnige

Frans Frolijk: Frans Zwaagstra, Tatum Dagelet, Rense Westra, Marit van Bohemen, Steven de Jong
Regisseur Steven de Jong
Kwaliteit FULL HD

Nieuw

Uitgelicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons ook op sociale media:

Partners

Mede mogelijk gemaakt door: